Viimeiset päivät Papinkalliolla

Posted: 24 kesäkuun, 2015 in Kaivaus, Kohde: Papinkallio
Avainsanat:

Kaivauksia on jäljellä Papinkalliolla enää muutama päivä. Kaivausalueen itäpuolella ei ole kaivettu enää neljännen kerroksen jälkeen, sillä siellä on esillä jo puhdas vaaleanruskea hiekka. Alueen länsipuolella saatiin tänään valmiiksi kuudes taso, joka dokumentoitiin ja kuvattiin. Myös länsipuolella suurin osa kaivausalueesta oli jo kuudennen kerroksen kohdalla puhdasta vaalenaruskeaa hiekkaa. Muutama tummempi läikkiä oli kuitenkin nähtävissä muunmuassa kannon vieressä, sekä kaivausalueen luoteiskulmassa. Näiden läikkien kohdalta kaivettiin vielä viisi senttiä lisää, jotta niistäkin saatiin pohjamaa esiin.

Tummentumista kiinnostavin sijaitsee kannon sekä sen vierestä löytyneiden kookkaiden palaneiden kivien yhteydessä. Kivet voisivat olla jonkinlaisen tulisijan jäännökset, mutta niiden ympäristöstä on kuitenkin löytynyt melko vähä hiiltä, eikä tumma maakaan ole nokipitoista. Palanutta savea on kivien läheisyydestä jälleen kerran tullut runsaasti. Kaivausalueen länsipuolelta löytynyt iso kivetys on purettu kokonaan ja jäljellä on vain muutama iso kivi. Kivetyksestä on kuitenkin olemassa runsaasti valokuvia kaivauksen eri vaiheilta, sekä käsin piirrettyjä karttakuvia.

Huomenna kaivauksilla on tarkoitus kaivaa kannon ympärillä olevaa tummaa aluetta vielä hiukan lisää. Kaivausalueen itäpäädyn täyttämistä aloitettiin hieman jo tänään ja se jatkuu huomenna.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s