Kuloisten ja Yläneen yhtenäiskoulun viidesluokkalaiset sekä 6B-luokka Kerttulasta

Posted: 20 toukokuun, 2015 in Kaivaus
Avainsanat:, ,

Viime perjantaina, 15.5.2015, Papinkalliolla vieraili kahden tunnin ajan Kuloisten koulun viides luokka. Hieman sateisesta säästä huolimatta koko luokka oli innokas ja kaivoi ahkerasti. Palanutta savea löytyi jälleen runsaasti, erityisesti Jennan kaivamasta ruudusta. Luokka epäili kaivausalueelta paljastuneiden kivien olevan takan jäännöksiä. Palaneen saven palasten taas uskottiin olevan peräisin jonkinlaisesta ruukusta. Lassi, Nooah ja Aamos olivat kaikki sitä mieltä, että kaivamisessa kivointa oli, kun löysi jotain. Luokan tyttöjen mielestä taas hauskaa oli, kun pääsi kokeilemaan työskentelyä arkeologisilla kaivauksilla. Perjantaina Papinkalliolla piipahti myös arkeologi Janne Rantanen, joka toi kaivajille tuliaisiksi Domino-keksejä.

Maanantaina 18.5. kaivauksilla vierailivat Yläneen yhtenäiskoulun viidesluokkalaiset. Yleisimpiä löytöjä olivat jälleen kerran palaneen saven lisäksi kastemadot. Sää oli pilvinen, mutta sade alkoi onneksi vasta kaivausten loppupuolella. Luokka ei osannut sanoa, mikä kaivausalueen kivetys voisi olla, mutta toivoi löytävänsä jotain arvokasta. Erikasta kaivauksilla hauskinta oli itse kaivaminen, kun taas Viivin, Oona V:n ja Oona S:n mielestä kivointa oli juurien irrottaminen maasta. Kaivausten jälkeen luokka lähti vielä tutustumaan läheiselle kuppikalliolle arkeologi Jari Näräsen johdolla.

Kerttulan koulun 6B-luokka tuli kokeilemaan kaivamista keskiviikkona 20.5. Koko luokka työskenteli reippaasti, vaikka öinen sade olikin tehnyt maasta vaikeasti kaivettavaa. Tämänkin luokan mielestä löytöjen tekeminen oli hauskinta, ja kaikki oppilaat kävivätkin vielä seulalla ämpärinsä sisällön kiinnostuneina läpi. Kiitos innokkaiden kaivajien, kaivausalueen ensimmäinen kerros alkaa olemaan valmis dokumentointia varten. Kaivauksilla oli tänään myös käväisemässä arkeologi Ninni Närväinen, joka liittyy seuraamme vielä huomennakin. EO.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Jätä kommentti