Vuoden 2011 tutkimukset

Raision museo Harkko tekee arkeologisia kenttätutkimuksia Papinkallion rautakautisella muinaisjäännöksellä ajalla 2.5.-8.7.2011. Kaivaukset toteutetaan yhteistyössä Turun yliopiston arkeologian oppiaineen kanssa. Tutkimukset kohdistuvat Papinkallion muinaisjäännösalueen toiseen kohteeseen, joka virallisesti tunnetaan nimellä Papinkallio 2, ja niiden tarkoituksena on saattaa Papinkallion vuonna 2000 alkaneet kenttätutkimukset päätökseen.

Raision alakoulujen viides- ja kuudesluokkalaiset osallistuvat toukokuussa kaivauksille. Oppilaat tulevat kaivauksille parin tunnin pituiseksi jaksoksi. Koululaiskaivauksen tavoitteena on tehdä arkeologian tutkimusmenetelmiä tutuiksi, antaa eväitä historian ymmärtämiseen ja tarjota käsin kosketeltavan kokemuksen menneisyyden tutkimisesta. Kaivausten etenemistä voi seurata blogista, jonka tarkoituksena on olla myös lasten ja nuorten mielestä helposti seurattava. 

Kesäkuussa muutkin arkeologiasta kiinnostuneet voivat osallistua kaivauksille. Yleisökaivaus järjestetään 13.-19.6. välisenä aikana. Kaivauksille voi ilmoittautua 3.6. asti sähköpostitse (jari.naranen@raisio.fi) tai puhelimitse (044-797 1014).

Papinkallion kaivaukset ovat osa naapurikaupunki Turun kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumia. Kaivauksen tuloksista järjestetään loppuvuodesta näyttely Raision museo Harkossa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s